RAW HAZELNUT BITES – Lina Spansk

Lina Spansk

Annons

RAW HAZELNUT BITES

Hej på er,

Då var det receptdags igen! Dessa godbitar är perfekta för de tillfällen man blir sugen på någonting gott! =) Den här gången lekte jag lite med hasselnötter och resultatet blev jätte lyckat. Godast är dom efter 2-3 dagar i kylen när dom satt sig =) Så baka nu i mitten på veckan och njut av dom lagom till helgen! Funkar super bra att frysa in och plocka fram när tillfället ges!

 

RAW HAZELNUT BITES (24 st)

Botten:

100 g naturella hasselnötter

10 st urkärnade dadlar

3 msk kakao

1 msk kokosolja

1 nypa salt

Hasselnötslager:

100 g blötlagda cashewnötter (lägg i blöt 24 h innan, funkar också utan att blötlägga)

10 st urkärnade dadlar

3 msk hasselnötssmör

Topping:

25 g krossade hasselnötter

 

Gör såhär:

  1. Mixa hasselnötterna i en matmixer till fint mjöl. Tillsätt resten av ingredienserna till botten och mixa allting i ca 1-2 min. Färdig när degen börjar kladda längst med kanterna i mixern.
  2. Tryck ut botten i en rektangelformad form. Ca 10-15 mm tjockt lager.
  3. Mixa cashwenötterna till en krämig konsistens (om de är blötlagda). Tillsätt resten av ingredienserna till hasselnötslagret till en fast massa.
  4. Tryck ut hasselnötslagret ovanpå botten i formen. Ca 10-15 mm tjockt lager.
  5. Strö på de krossade hasselnötterna som topping.
  6. Ställ in i kylen och låt stå, helst 2 dygn innan servering.
  7. Innan servering, dela upp till 24 st bitar.
  8. Enjoy! =)

 

Näringsinnehåll/bit:

Kcal: 98
Protein: 2 g
Kolhydrater: 8.1 g
Fett: 6.3 g

Jag räknar ut alla mina recept med Lifesum appen. Klicka här för att ladda ned den!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons