HEMMAGJORD NÖTGRANOLA – Lina Spansk

Lina Spansk

HEMMAGJORD NÖTGRANOLA

Hej på er,

Nu var det längesen jag delade med mig av något recept här, så här kommer en super god hemmagjort granola som jag gjorde igår. Perfekt till frukost eller mellanmålet!

Jag äter denna tillsammans med hälsofil, yoghurtkvarg och vanlig kvarg.

Som vanligt när jag gör recept så är det lite av en höftning. Jag rensade skafferiet här hemma igår och försökte tömma många halvöppna påsar. Så gillar du någonting extra mycket – är det bara att ha i lite extra av det 😉

HEMMAGJORD NÖTGRANOLA

Recept: 
Rågflingor – nästan en hel påse (ca 500 g)
Riven kokos – en halv påse (ca 150 g)
Rostade kokosflingor – ca 150 g
Solrosfrön – en påse (ca 250 g)
Linfrön – ca 1 dl
Hasselnötter – ca 150 g
Mandlar – ca 200 g
Pistaschenötter – ca 200 g
Paranötter – ca 100 g

Smaksättning:
Agave sirap – ca 0,5 dl
Kanel – efter smak
Kardemumma – efter smak
Kokosolja – ca 1 dl
Vatten – ca 1 dl

Gör såhär:
Hacka nötter och mandlar i så stora bitar som du önskar. Häll ut alla ingredienser i en djup plåt och klicka ut kokosoljan (helst rumstempererad) och ringa över avagesirapen. Krama ihop all ingredienser med händerna och tillsätt lite vatten tills allting känns fuktigt av olja, sirap och vatten.

Sätt ugnen på 150 grader och ställ in plåten i mitten av ugnen. Låt stå tills granolan fått en fin färg och känns krispig, ca 1,5 h. Rör om varje 10-15 min.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.